Menu

Creatieve lessen

Kinderen leren goed te communiceren. Het is een voorwaarde om zich begrepen te voelen, verbinding met anderen te ervaren en voor een gezonde ontwikkeling.

Daar draag ik heel graag aan bij!

Communicatie die je wereld verrijkt

Kinderen op een creatieve manier vaardig maken in communiceren. Ze laten ervaren dat taal en goed communiceren hun wereld verrijkt. Door ze actief te betrekken én hun creërende vermogen aan te spreken met speelse, eigentijdse, inspirerende werkvormen en met de nodige leuke drama oefeningen.

Ik leer ze succesvol te communiceren en hoe belangrijk dat is. Met een origineel lesplan van een uur, een dag en om het echt goed te kunnen leren, het liefst in een lessenreeks van 8 weken. Wat is communicatie? Waarom is het belangrijk? Wanneer doe ik het goed als zender? En als ontvanger? Komt mijn boodschap wel goed over? Waarom (niet)? In één dag leer ik de leerlingen, door te inspireren, zelf te laten creëren en presenteren de basis van communicatie. Bij 8 lesdagen, gaan we samen de diepte in en komen thema’s als beïnvloeding (influencers/reclame), verbinding, emoties, autonomie, openheid, eigenheid, diversiteit, context en zelfvertrouwen aan bod. Mooi meegenomen: Kinderen gaan naast spreken/presenteren ook lezen en schrijven als leuk en zinvol ervaren.

Over mij

Ik ben een HBO geschoolde communicatieprofessional werkzaam als schrijver, spreker en creator. Ik heb de nodige ervaring met kinderen en in het onderwijs. Mijn kennis van en ervaring met autisme is een groot pluspunt want hierdoor snap ik nog beter het belang van duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid (handig om de klas goed te kunnen managen), maar zeker ook het belang van je begrepen voelen. Belangrijk voor ieder kind! Mijn drive om kinderen vaardig te maken in communiceren is groot. Het is een voorwaarde voor een gezonde ontwikkeling: om begrip en verbinding met anderen te ervaren. Daar draag ik met plezier heel graag aan bij!