Menu

Kostbaar is de wijsheid door ervaring verkregen.

R. Ascham

Ik schrijf al mijn hele leven. Als kind voor de lol, later ook professioneel als webredacteur, copywriter en columnist ( de columns zijn als blogs voortaan vindbaar op deze site) voor Hallo Gilze Rijen. De wens om ooit zelf een boek te schrijven bestond al lang en in 2020 kwam de inspiratie en voelde ik de urgentie om dit daadwerkelijk te doen. Met mijn debuut Planeet Liefde als resultaat. Planeet Liefde is een confronterend en tegelijkertijd hoopvol verhaal waar veel herkenbare thema’s als verliefdheid, angst, scheiding, vriendschap, worstelen met de eigen identiteit (wie ben ik?) en grensoverschrijdend gedrag aan bod komen. Met deze herkenbare thema’s en de aansluiting bij de leefwereld van Young Adults, maak ik ook het onderwerp autisme toegankelijk.

Planeet Liefde beschrijft bovenal het belang van verbinding en zingeving nodig voor een gezonde ontwikkeling. Het verhaal maakt duidelijk dat een open, begripvolle en nieuwsgierige manier van communiceren cruciaal is. Zeker voor de kwetsbare, onopvallende kinderen.

Autisme

Naast mijn expertise op het gebied van (online) communicatie en schrijven heb ik veel kennis van en ervaring met autisme. Ik heb de opleiding Practitioner Autisme gedaan en ben moeder van een dochter met autisme.

Ik weet uit ervaring dat autisme vaak niet op tijd wordt (h)erkend. Door het goed kunnen camoufleren en aanpassen is herkenning bij meisjes, in tegenstelling tot bij de meeste jongens, heel lastig. De verborgen kwetsbaarheden leiden helaas vaak tot angst, depressie, problemen bij het reguleren van emoties en eetstoornissen. Kennis over autisme en weten welke ondersteuningsbehoeften nodig zijn, kan veel verkeerde afslagen en leed voorkomen. Het wél tijdig herkennen is bittere noodzaak en een onderschat probleem.

Education Resources