Menu

Inspiratiesessie

Wat ogenschijnlijk makkelijk lijkt, kan onzichtbaar moeilijk zijn.

Wat is nodig om kwetsbaarheden, die horen bij autisme, op tijd te zien? Wat als deze op basis van de ontwikkeling tot dan toe, het zichtbare gedrag, de leeftijd en intelligentie niet direct zichtbaar zijn?

Een inspiratiesessie van TaalMoeder is interactief en zet aan tot het wél zien! Daarvoor is een Open Enthousiaste en Nieuwsgierige houding, meer kennis over autisme én meer begrip nodig. Want het is hoog tijd dat niet alleen hulpverleners, maar iedereen die betrokken is bij opvoeding en ontwikkeling, op tijd ziet wat nodig is. Zeker als het gaat om subtiel autisme, waar vooral bij meisjes sprake van is, liggen overschatting, onderdiagnose of misdiagnose op de loer. Terwijl van binnen sprake kan zijn van (ernstig) autisme!

In mijn lezing, of beter gezegd inspiratiesessie, neem ik mensen mee in een verhaal dat de belevingswereld vergroot. Met concrete voorbeelden uit mijn boek Planeet Liefde, een quiz en praktische tips op het gebied van communicatie, maak ik inzichtelijk hoe je achter verborgen kwetsbaarheden van (vaak onopvallende) pubers komt. Ik laat zien wat wel en wat juist niet helpend is en geef antwoord op vragen als: Hoe kom ik erachter dat iemand niet zichzelf durft te zijn? Wat draagt bij aan een beter zelfbeeld? Wat kan angst doen verminderen?

De kracht van een verhaal

Ben je coördinator van een autisme-vereniging, programmamaker bij een bibliotheek / cultureel centrum of werkzaam op een school of bij een jongerencentrum? Geloof je net als onderstaande organisaties in de kracht van een inspirerend verhaal voor meer kennis en begrip?

Mensen bewustmaken van de positieve impact die ze kunnen hebben? Kennis, begrip en (h)erkenning van autisme en (neuro)diversiteit in zijn algemeenheid, neemt door de interactie op een laagdrempelige en speelse manier toe.

Claudia

Education Resources